Meatstreet

Lebouille, de culinaire connaisseurs is het merk waarmee Farm Fresh fine food house de horeca in de Benelux en Duitsland bediend. Lebouille is bij menige (top-) horecazaak kind aan huis mede door de kwaliteitsproducten, de geboden service en de certificeringen op het hoogste niveau.

Specialitee

Australisch Rundvlees Chianina
Frontier Meats Geuldal Melklam Herderham
Iberisch Varken Jamon Iberico Jubilé
Label Rouge Lakenvelder Rund Livar
Maître Cuisine Glaces Peter’s Farm Reebok
Rosé Kalfsvlees Shetland Zalm Wagyu
Wagyu De Drie Morgen Wild en Jacht Yanté

MVO volgens Farm Fresh

De laatste tijd wordt er door onze partners in de keukens steeds meer gevraagd naar zogenaamde MVO-producten. Hoewel zij hier veel verschillende namen voor hanteren (MVO-product/streekproduct/duurzaam product/fair trade), blijkt dat er vooral gezocht wordt naar streekproducten. Klik hier

Onder het label Born in Limburg presenteert Farm Fresh een lijn streekproducten die naadloos aansluit bij onze definitie van duurzaam ondernemen. Met de ‘Born in Limburg’ producten leveren wij onze bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot (door geringere vervoersafstanden), steunen wij de lokale economie door de afname van plaatselijke fokkers (wat goed is hoeft niet van ver te komen!), werken wij indirect mee aan het natuurlijk beheer van ons landschap (begrazing door Geuldal lamskudde) en helpen wij de diversiteit in stand te houden door ook minder rendabele rassen te vermarkten (Lakenvelder rund). Producten die voorzien worden van dit streekgebonden herkomstlabel zijn onder andere:

  • Euregionaal wild
  • Milieukeur varkens
  • Limburgse Lakenvelder rundvlees (voorzien van Presidium ‘ark van de smaak’)
  • Livar
  • Geuldal (melk-)lamsvlees

Maar zoals van wild niet precies aan te geven is of het geboren is in Limburg (Born in Limburg), zo interpreteren wij de term ‘streek’ ook wat ruimer voor de andere producten. Alle kwaliteitsproducten binnen een actieradius van 50 kilometer rond Born kunnen in aanmerking komen hiervoor.Het geschoten streekwild start dit jaar weer met reebokken die geschoten zijn in het Vijlenerbos. Dit mooie natuurgebied ligt tegen de het drielandenpunt met België en Duitsland, wat inhoudt dat de dieren net zo goed een Belgisch of Duits paspoort kunnen hebben als een Nederlands. Met recht noemen we dit dan ook ‘Euregionaal’ wild.

ONCE en Lebouille
Bij ONCE aangesloten cateraars maken gebruik van topproducten die met respect voor de 3 pijlers van MVO (people, planet en profit) zijn geproduceerd. Leden van ONCE gaan voor een duurzame en open samenwerking met hun partners en leveranciers, welke MVO ook hoog in het vaandel hebben staan.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft Lebouille, als onderdeel van Farm Fresh, hoog in het vaandel staan. Het streven van Lebouille is zich dan ook steeds verder te ontwikkelen op een verantwoorde en duurzame wijze op maatschappelijk en milieugebied.

ONCE is er van overtuigd dat Lebouille een van de beste toeleveranciers is binnen hun werkgebied: De echte Culinaire Connaisseurs!