Updates

Evenementenbedrijf Arjan van Dijk Groep failliet: ‘Slachtoffer van coronacrisis’

By april 2, 2020 No Comments

Sjoerd Marcelissen 01-04-20, 12:12 Laatste update: 13:14 Bron: BN DeStem

GEERTRUIDENBERG/WERNHOUT – De Arjan van Dijk Groep is failliet. Dinsdag sprak de rechter het faillissement uit over het evenementenbureau, met locaties in Wernhout en Geertruidenberg. ‘We zijn keihard getroffen door het coronavirus’, luidt het statement op de website. ‘Wij zijn een van de eerste economische slachtoffers van deze crisis.’

Arjan van Dijk is al meer dan veertig jaar een gerenommeerde naam in de evenementenbranche. In de hoogtijdagen kende het bedrijf zo’n tien locaties en waren er 250 medewerkers in dienst.

Op dit moment is het hoofdkantoor van de evenementenonderneming gevestigd in Wernhout. Daar heeft het bedrijf ook partycentrum Jaiselings Royal Palace, bedoeld voor feesten met enorme bezoekersaantallen. Een andere vestiging is Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg.

‘Onzekerheid te groot’
De evenementenbranche kreeg een flinke tik, nadat het kabinet grootschalige evenementen tot 1 juni verbood. ,,Met de mededeling dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten meer mochten worden gehouden, werden we operationeel volledig stilgelegd. De compensatieregeling vanuit de overheid biedt voor onze organisatie niet het perspectief wat er nodig is om op de lange duur succesvol te kunnen blijven opereren. De onzekerheid in de branche en de markt is te groot.”

Daarom is het faillissement aangevraagd.

25 mensen in vaste dienst
Bij de Arjan van Dijk Groep werken momenteel 25 mensen in vaste dienst en zijn er tientallen flexibele medewerkers. Zij komen zonder werk te zitten. ,,De crisis kwam te snel om onze organisatie aan te passen en succesvol te kunnen blijven opereren. Opdrachtgevers hebben heel begrijpelijk en terecht massaal bijeenkomsten uitgesteld, geannuleerd of verplaatst naar 2021. Ook dit najaar, het hoogseizoen in onze markt, laten opdrachtgevers de evenementen en bijeenkomsten niet doorgaan.”

Voorlopig geen doorstart
Er is de afgelopen weken naar diverse scenario’s gekeken om in een andere vorm verder te gaan. ,,Ondanks het feit dat we direct geschakeld hebben op de ontwikkelingen door werktijdverkorting aan te vragen en alle mogelijk maatregelen te treffen, kunnen we de organisatie niet voortzetten.”

Curator Smetsers zegt: ,,In zijn algemeenheid onderzoeken we bij een faillissement altijd een doorstart, om de werkgelegenheid overeind te houden. Het mag duidelijk zijn dat de evenementenbranche zwaar getroffen is. Hoe dit verder loopt, is in onderzoek.”

Onduidelijk is wat met de locaties gebeurt. ,,Ik weet het niet”, zegt interim-directeur Jeroen de Lange. ,,We exploiteren het en zijn geen eigenaar van het vastgoed.” Hij noemt het een situatie met ‘alleen maar verliezers‘.