Updates

Event trends in 2019: de eventsector blijft groeien

By februari 21, 2019 No Comments
High Profile Events – 20 februari 2019

Eventbrite heeft recentelijk een trendrapport voor de evenementenbranche gepubliceerd. Voor dit rapport zijn wereldwijd 4.500 professionals uit de evenementensector ondervraagd over onderwerpen als marketing en promotie, budgetten, data en trends. Van deze professionals komen er 300 uit Nederland en België. Hieronder vind je een aantal van de meest opvallende trends en uitdagingen van 2018, en kansen voor 2019.

De meest opvallende gegevens op een rijtje
De evenementensector is optimistisch – de meeste eventprofessionals (48%) verwachten in 2019 meer evenementen te organiseren dan het jaar daarvoor. Het percentage dat aangeeft hetzelfde aantal evenementen te organiseren is: 47%.

Wat voor soort evenementen zijn dit dan? Het zal je niet verbazen dat in 2018 vooral muziekgerelateerde evenementen populair waren. Muziekfestivals schieten al een aantal jaar als paddenstoelen uit de grond. Toch is dit met een percentage van 29% niet het populairste type evenement. Op nummer één staat ‘Business training/workshop’ (38%).

De evenementensector is financieel gezond
De evenementenindustrie is financieel gezond: budgetten groeien of blijven stabiel. Slechts een klein aantal organisatoren melden krimpende budgetten. En dat is ook helemaal niet zo gek, steeds meer organisaties zien het nut in van evenementen voor hun merk.

34% van de ondervraagde organisatoren verwacht dat hun budgetten zullen groeien. Voor 48% blijven de budgetten in 2019 hetzelfde.

Meer informatie over de grootste kostenposten en inkomstenbronnen voor evenementorganisatoren? Download dan het volledige trendrapport.

De evenementensector biedt kansen voor marketeers
Natuurlijk zijn voor een geslaagd evenement voldoende bezoekers nodig. Het bereiken van de juiste doelgroep werd in 2018 dan ook als grootste uitdaging gezien (57%). De belangrijkste oorzaak hiervan volgens de ondervraagden is de verhoogde concurrentie. Om bezoekers te bereiken en aan te trekken, zijn meer vaardigheden op het gebied van marketing en promotie nodig; 48% van de ondervraagden zegt dat ze de uitgaven op dit gebied zullen gaan verhogen.

57% van de ondervraagde organisatoren ziet het bereiken van nieuwe bezoekers als grootste uitdaging in hun werk.

Download het volledige trendrapport om meer te weten te komen over de meest gebruikte marketingtactieken en de meest effectieve kanalen.

Bestaat de datagestuurde evenementorganisator?
In de tijd van big data is het opvallend hoe weinig aandacht er wordt besteed aan statistieken. Organisatoren kijken wel naar bezoekersaantallen, maar andere gegevens worden over het algemeen nauwelijks geanalyseerd. De ‘datagestuurde evenementenorganisator’ lijkt in 2018 nog nauwelijks te bestaan. Voor 2019 valt op het gebied van datamanagement dus nog veel te winnen.

Trends in technologie
Op het gebied van technologie zit de grootste groei in Crowdshaping, Geofencing en hologrammen. Waarschijnlijk omdat deze op dit moment nog nauwelijks worden gebruikt. Augmented Reality en het gebruik van RFID zal redelijk hetzelfde blijven.

Meer weten over de meestgebruikte event technologieën in 2018? Download dan hier het volledige trendrapport.

Val op in 2019
Behoor jij tot de professionals die nog onvoldoende gebruikmaakt van data? Als je je statistieken niet begrijpt – en hoe deze zich verhouden tot die van de rest van de branche – zou je een groot deel van je omzet mis kunnen lopen.

De resultaten uit het onderzoek van Eventbrite geven je een helder beeld van de evenementenbranche in 2018, en voorzien je van benchmarks die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je budgetplan, teamorganisatie en marketingstrategie voor de komende jaren. Download gratis het trendrapport hier.