BRUS_LOGO_FARM_FRESHFarm Fresh is hét fine food house in Limburg met een stevige positionering binnen de versindustrie. Met de merken VAN BRUSSEL en LEBOUILLE, beide topleveranciers van vers-vleesconcepten, bedienen wij toprestaurants alsmede de institutionele-, de bedrijfscatering, de horeca en de retailmarkt in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

Daarmee is de onderneming in de Foodservice markt, zowel letterlijk als figuurlijk, ’the runner up’ wanneer het gaat om kraakvers, kwalitatief vers en convenience vlees voor restaurants, grootkeukens, bedrijfskantines, catering en horecabedrijven.

Doel

Farm Fresh heeft zich als doel gesteld om het scala van haar topmerken in de foodindustrie in de nabije toekomst uit te breiden. Enerzijds door acquisitie van bewezen formules, anderzijds door het zelfstandig positioneren van merken in de sector. Farm Fresh streeft naar homogeniteit in haar merkenhuis, om uiteindelijk een totaaloplossing aan te kunnen bieden aan haar groeiende klantenkring. Hierbij houdt zij rekening met het bevorderen van beter leven waarbij duurzaamheid en het MVO handelen voorop staat.

Missie

Farm Fresh is een bedrijf dat zich primair richt op het bewerken en verkopen van hoogwaardig vers vlees en gegaarde vleesproducten aan diverse afzetkanalen.

Farm Fresh is zowel een vooruitstrevende trendvolger als een smaakmakende trendsetter.

Farm Fresh richt haar organisatie klantgericht, professioneel en pro actief in om de gestelde bedrijfsresultaten te bereiken, een bedrijf waar medewerkers zich goed bij voelen. Hierbij staat duurzaamheid en MVO handelen voorop.

MVO volgens Farm Fresh

De laatste tijd wordt er door onze partners in de keukens steeds meer gevraagd naar zogenaamde MVO-producten. Hoewel zij hier veel verschillende namen voor hanteren (MVO-product/streekproduct/duurzaam product/fair trade), blijkt dat er vooral gezocht wordt naar streekproducten. Klik hier

Onder het label Born in Limburg presenteert Farm Fresh een lijn streekproducten die naadloos aansluit bij onze definitie van duurzaam ondernemen. Met de ‘Born in Limburg’ producten leveren wij onze bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot (door geringere vervoersafstanden), steunen wij de lokale economie door de afname van plaatselijke fokkers (wat goed is hoeft niet van ver te komen!), werken wij indirect mee aan het natuurlijk beheer van ons landschap (begrazing door Geuldal lamskudde) en helpen wij de diversiteit in stand te houden door ook minder rendabele rassen te vermarkten (Lakenvelder rund). Producten die voorzien worden van dit streekgebonden herkomstlabel zijn onder andere:

  • Euregionaal wild
  • Milieukeur varkens
  • Limburgse Lakenvelder rundvlees (voorzien van Presidium ‘ark van de smaak’)
  • Livar
  • Geuldal (melk-)lamsvlees

Maar zoals van wild niet precies aan te geven is of het geboren is in Limburg (Born in Limburg), zo interpreteren wij de term ‘streek’ ook wat ruimer voor de andere producten. Alle kwaliteitsproducten binnen een actieradius van 50 kilometer rond Born kunnen in aanmerking komen hiervoor.Het geschoten streekwild start dit jaar weer met reebokken die geschoten zijn in het Vijlenerbos. Dit mooie natuurgebied ligt tegen de het drielandenpunt met België en Duitsland, wat inhoudt dat de dieren net zo goed een Belgisch of Duits paspoort kunnen hebben als een Nederlands. Met recht noemen we dit dan ook ‘Euregionaal’ wild.

ONCE en Farm Fresh

Farm Fresh zit in de Europese keten van EG-goedgekeurde bedrijven en werkt systematisch volgens de zeer strenge voedselveiligheidsnormen van het HACCP-certificaat.
Het gedocumenteerde kwaliteitssysteem en de volledige procesbeheersing zijn ook erkend door de internationale standaard van het British Retail Consortium. Volgens deze BRC-norm voldoen zij aan de hoogste eisen voor vers- en semi vers leveranties aan foodservice en retail. Daarnaast zijn zij ook SKAL en HALAL gecertificeerd.

Veiligheid en kwaliteit zijn 2 van de pijlers van ONCE. Aangezien Farm Fresh zich uitmuntend manifesteert op deze aspecten, zijn de leden van ONCE er trots op dat Farm Fresh een van hun Preferred Partners is!
Ook op het gebied van service en garantie heeft Farm Fresh een smetteloze staat van dienst.