Updates

Inspiratievolle Masterclass Verstegen Spices & Sauces

By februari 9, 2018 No Comments

Op maandag 5 februari organiseerde Verstegen Spices & Sauces een Topclass ‘Aziatische smaken in de Europese keuken’ bij ZiN Inspiratielab van Sligro te Veghel.  Er wordt teruggekeken op een geweldige mooie dag met een opkomst van 70 personen welke grotendeels werkzaam waren in de catering en grootkeukens.

Het programma zag er als volgt uit:
09.00 Ontvangst en welkom
09.45 Kookshow & workshop o.l.v. Suresh Kumar, specialist op gebied van de vijzelkeuken
12.00 Lunch
13.00 Masterclass door Soenil Bahadoer
14.00 Workshop o.l.v. Dyan Tjon, specialist op gebied van cocktails
15.00 Inspiratiemoment met Jeroen van der Graaf, creative manager van Verstegen Spices
15.30 Afronding van het programma

Allereerst werd men welkom geheten door Jeroen van der Graaf Creative manager bij Verstegen Spices & Sauces BV. Vervolgens kreeg Suresh Kumar het woord en heeft hij de gasten uitgelegd hoe de zogenaamde vijzelkeuken in elkaar zit, hoe Kumar tot stand is gekomen en aan welke eisen de producten van Kumar moeten voldoen. Kwaliteit,authenticiteit en balans zijn 1 van de speerpunten van deze producten.

Na deze presentatie werden de gasten in teams opgedeeld en heeft men met de producten van Kumar mogen jammen en heeft men zelf met ondersteuning van het culinaire team van Verstegen de lunch mogen bereiden.

Na de lunch werden de gasten in 2 groepen onderverdeeld; de ene groep kreeg een demonstratie en presentatie van Soenil Bahadoer en deze vertelde op zijn beurt hoe hij o.a. de producten van Kumar in zijn keuken gebruikt en daarnaast nam hij ons mee naar zijn keuken en zijn interesse in specerijen. De andere groep kreeg een presentatie en demonstratie van Dyan Tjon, die op zijn vlak allerlei cocktails liet zien in combinatie met de producten en smaken van Ediks ( milde azijnen)

Als laatste liet het creatieve team van Jeroen van de Graaf van – Verstegen de laatste ontwikkelingen zien op gebied van Food printing. Alle informatie hierover is terug te vinden op: http://foodprinting.store/.

Om 16.00 verliet een ieder volkomen geïnspireerd het pand en aan de reacties te peilen vond een ieder het een fantastische dag waar nog lang over nagepraat gaat worden.