Uncategorized

Manager Party-, Event- en Businesscatering – De Rooi Pannen MBO Horeca Breda

By november 4, 2020 70 Comments

Welkom in de wereld van de opleiding Manager party-, event- en businesscatering, het kleine zusje van grote broer HOM (Horecaondernemer/ -manager). Inmiddels wel een zusje met een eigen identiteit, die precies weet wat ze kan en wil… Studenten opleiden tot creatieve managers die het gehele cateringtraject van concept tot uitvoering op locatie kennen, die weten wat aanpakken is en dat jezelf onderscheiden tegenwoordig van cruciaal belang is! Met een mix van theorie en praktijk stomen we de studenten klaar voor het werkveld, maar bieden we ook een stevige basis voor doorstromers naar het HBO.

Stageplaatsen
Helaas treft de Coronacrisis onze branche heel erg. We leven dan ook mee met alle ondernemers die het zo moeilijk hebben! Maar ondanks alles staat er een nieuwe lichting studenten te trappelen om op stage te mogen. En dat is in deze tijd natuurlijk een probleem! Wij hopen dat jullie het toch aandurven om onze studenten stage te laten lopen in één van de vele mooie bedrijven.

Wat zoeken we?
Zestien tweedejaarsstudenten van de driejarige niveau 4 opleiding Manager Party-, Event en Businesscatering willen op 24 januari 2021 op stage. De BPV-periode duurt 20 weken. De studenten zijn 38 uur per week inzetbaar en zij ontvangen een stagevergoeding van € 300,00 netto per maand. (door de corona-crisis vraagt de school geen opleidingsvergoeding) Naast operationeel inzetbaar willen deze studenten ook graag achter de schermen kijken op het gebied van financiën, organiseren van evenementen en marketing. Leiding geven aan een klein groepje medewerkers zou een bonus zijn! Voordat de student stage komt lopen, zal de student eerst een kennismakingsgesprek hebben op het bedrijf of online.

Daarnaast zullen vanaf 29 maart 2021 onze 21 eerstejaars studenten op BPV gaan. Zij lopen 9 weken stage, 38 uur in de week. Deze studenten ontvangen ook een stagevergoeding van € 300,00 netto per maand. (door de corona-crisis vraagt de school geen opleidingsvergoeding). Zij zijn voornamelijk operationeel inzetbaar.

Wat vragen wij?
De opleiding is gekoppeld aan het kwalificatiedossier Meewerkend Horecaondernemer. Het bedrijf (en de praktijkopleider) moeten zijn geaccrediteerd door het SBB, anders kunnen onze studenten er geen stage lopen. De erkenning kan aangevraagd/aangepast worden via s-bb.nl.

Vragen?
Mochten jullie willen reageren of hebben jullie vragen, dan kun je contact opnemen met Marcel Foudraine, adjunct-directeur van de opleiding Manager Party-, Event- en Businesscatering. M.foudraine@derooipannen.nl

Join the discussion 70 Comments