Updates

Nieuwe maatregelen per 29 september

By september 29, 2020 No Comments

Bron: Event Platform

In de persconferentie van 28 september heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze nieuwe maatregelen gaan in op 29 september 18.00 en gelden voor de duur van 3 weken.

Bijeenkomsten binnen
– Tot 30 bezoekers (per zelfstandige ruimte, exclusief personeel, mits geen ‘gezelschap’)

Bijeenkomsten buiten
– Tot 40 bezoekers (exclusief personeel, mits geen ‘gezelschap’)

‘Gezelschap’
Het is verboden in een ‘gezelschap’ van meer dan 4 personen samen te komen. Er is sprake van een gezelschap als de personen bij elkaar horen vanuit oogpunt van de relatie (bijvoorbeeld familie of vriendengroep) of de aard van de gelegenheid (bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardagsfeest). Collega’s kunnen wel als gezelschap een congres bezoeken (vanwege de uitzondering van beoefening van werk), maar niet samen (meer dan 4) aansluitend gaan borrelen of dineren.

Uitzonderingen

  • Samenkomsten in een gebouw die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties met ten hoogste honderd personen per zelfstandige ruimte
  • Samenkomsten in het kader van educatieve activiteiten
  • Cultuur-, kunst- en andere georganiseerde jeugdactiviteiten voor personen tot en met 17 jaar
  • Samenkomsten in een eet- en drinkgelegenheid in een hotel mits de gasten allen hotelgasten zijn
  • Samenkomsten waarbij sprake is van doorstroom
  • Samenkomsten in gebouwen van groot belang voor de regio die een ontheffing hebben voor de beperking van maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte

Voorwaarden bij de uitzonderingen
Binnen: placeren en bij meer dan 100 gasten ook registeren & gezondheidscheck
Buiten: bij meer dan 250 gasten = placeren, registreren & gezondheidscheck
Doorstroom binnen & buiten: de veiligheidsregio bepaalt het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd mag worden toegelaten en reservering per tijdvak. Deze voorwaarden gaan in per 5 oktober.

Disclaimer
Deze notitie heeft niet de intentie allesomvattend te zijn. Raadpleeg daarom altijd de Noodverordening van de Veiligheidsregio waar het evenement plaatsvindt voor verdere toelichting, definities van de gebruikte termen en eventuele bijzonderheden.

Raadpleeg daarnaast het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten van Eventplatform voor hulp bij het implementeren van de wetgeving en richtlijnen.