Updates

Oprichting Dutch Venue Association

By april 26, 2017 No Comments
10 april 2017 oprichtingsvergadering Dutch Venue Association op Kasteel De Hooge Vuursche in het bijzijn van 19 ondernemers/directieleden van 40 Nederlandse evenementenlocaties

10 april 2017 oprichtingsvergadering Dutch Venue Association op Kasteel De Hooge Vuursche in het bijzijn van 19 ondernemers/directieleden van 40 Nederlandse evenementenlocaties

Veertig bijzondere, toonaangevende, professionele Nederlandse evenementenlocaties hebben besloten op verschillende vlakken nauw te gaan samenwerken onder de naam Dutch Venue Association (DVA). Evenementenlocaties die zich onderscheiden op het gebied van ondermeer authenticiteit, kwaliteit, professionaliteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen, garantie van uitvoering en veiligheid in bedrijfsvoering. DVA is de netwerk-organisatie die de evenementlocatie verhurende branche vertegenwoordigt, ondersteunt en met elkaar verbindt. Op 10 april 2017 is Dutch Venue Association opgericht tijdens een bijeenkomst in Kasteel de Hooge Vuursche.

 

In Nederland zijn dagelijks duizenden medewerkers bezig met het verzorgen van de professionele verhuur van evenementenlocaties en ondersteuning bij de organisatie van (tijdelijke) evenementen in de breedste zin des woord op deze locaties. Dutch Venue Association biedt een kennis en expertise netwerk die leden kunnen aanspreken voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Dutch Venue Association beoogt door het nastreven van nauwe samenwerkingen met belangrijke stakeholders in en rond de branche een voor leden-ondernemers een belangrijk kenniscentrum te worden.

Dutch Venue Association leden genereren gezamenlijk ruim 80 miljoen euro omzet per jaar. Bij de aangesloten leden werken circa 550 medewerk(st)ers.  Dutch Venue Association bijeenkomsten zijn bedoeld voor directies en senior management functionarissen. Dutch Venue Association organiseert ondermeer vier netwerkbijeenkomsten per jaar.

 

Het bestuur van Dutch Venue Association is bij oprichting samengesteld uit de volgende leden Sybren Ophof (Secretaris / DeFabrique), Tonny Zaal (Penningmeester/Hart van Holland) en Henk Kroneberg (voorzitter/onafhankelijk). Justin van Hooijdonk (NBC Congrescentrum) en Michiel Lindenbergh (Beurs van Berlage) zijn commissieleden.