Updates

Samenvatting maatregelen persconferentie 18 september

By september 22, 2020 No Comments

Onderstaand de korte tekst / samenvatting van de veranderingen per 20 september. De link verwijst naar de iets uitgebreidere notitie (zie bijlage) waarin de overkoepelende maatregelen en richtlijnen zijn benoemd, evenals weer de specifieke aanvullingen in de 6 regio’s.

Je vind de tekst (en notitie) op de website van het EventPlatform: https://www.eventplatform.nl/corona/maatregelen-persconferentie-20-september

Samenvatting maatregelen persconferentie 20 september

EventPlatform neemt het volgende standpunt in met betrekking tot de aangescherpte coronamaatregelen in 6 specifieke veiligheidsregio’s:

Zakelijke samenkomst

= Samenkomst die nodig is voor de uitoefening beroep of bedrijf. Dit moet strikt worden uitgelegd. Een bedrijfsborrel of bedrijfsfeest valt hier niet onder. Een vergadering of congres valt hier doorgaans wel onder.

Toegestaan:

– Alle samenkomsten van 50- personen.

– Zakelijke samenkomsten in een gelegenheid met een horecavergunning van 50+ personen (vergadering, congres, etc.). Hiervoor geldt geen meldplicht.

– Zakelijke samenkomsten in een gelegenheid zonder horecavergunning van 50+ personen (training, product presentatie, etc.). Let op! Hiervoor geldt wel een meldplicht. Als de samenkomst ‘noodzakelijk is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van bedrijf/instelling’ geldt deze pas bij 100+ personen.

Niet toegestaan:

– Niet zakelijke samenkomsten van 50+ personen (borrel, feest, etc.).

Uitzondering:

– Samenkomsten waarbij sprake is van doorstroom.

Disclaimer:

  1. Dit is een sterk versimpelde weergave van de betreffende artikelen uit de noodverordening, toegespitst op de situaties waar ondernemers in de zakelijke evenementenbranche doorgaans het meeste mee te maken hebben. Raadpleeg de toepasselijke noodverordening voor een volledig overzicht.
  2. Dit is de visie van EventPlatform. De visie van derden kan afwijken. Absolute zekerheid kan enkel bij de bevoegde veiligheidsregio worden verkregen.

 

Via deze notitie van het EventPlatform zijn de overkoepelende maatregelen en richtlijnen voor samenkomsten, alsmede de aanvullende maatregelen welke gelden voor de 6 specifieke veiligheidsregio’s verder beschreven.