De partycateringbranche gaat door een moeilijke periode van transitie. Het nieuwe normaal vraagt om een andere aanpak en dat is lastig want niemand weet hoe het nieuwe normaal er straks uit gaat zien. Een paar dingen lijken echter wel zeker:

  • Consumenten bestellen hun maaltijden massaal online
  • Ruim 47% blijft dat ook doen na COVID-19
  • Opkomst van virtuele restaurants en ghost kitchens
  • Traditionele horeca is omgeschakeld naar take out en delivery

Restaurant eigenaren (en ook een aantal partycateraars) hebben door COVID-19 een nieuwe stroom van inkomsten gezocht door om te schakelen naar take out, delivery en ready to (h)eat maaltijdboxen. Veel ondernemers willen die nieuwe omzet graag vasthouden als de horeca weer haar deuren mag openen voor bezoekers. En dat levert wel een paar uitdagingen op:

  • Combineren van delivery en table service op één locatie
  • Bereiken van de maximale keuken capaciteit
  • Door verschillende werkstromen in de keuken ontstaat er een gebrek aan ruimte
  • Verschillende werkmethodieken in bereidingen
  • Gastvrijheid versus de stroom van delivery/take out

Het bouwen van een professionele keuken heeft een stevig prijskaartje. Daarom ligt het voor de hand dat eigenaren en beheerders van keukens dat bezit gaan delen (verhuren) met ondernemers die een keuken zoeken om hun delivery, take out of maaltijdboxen business voort te zetten, te beginnen of uit te breiden. ShareThatKitchen biedt hiervoor de oplossing. Wij zijn een marktplaats waar we vraag en aanbod, ook voor cateraars, samen brengen.

En dat is niet het enige dat wij doen; wij gaan een stap verder. Wij helpen verhuurders met behulp van mooie fotografie en ondersteuning van een tekstschrijver om de keuken zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Huurders krijgen een eigen “onboarding officer” om ervoor te zorgen dat de opstart probleemloos verloopt.

Eigenaren en beheerders kunnen door het verhuren van keukens een betere dekking van hun investering realiseren. De opbrengst varieert van keuken tot keuken. Ruwweg levert een kleine keuken van 30m2 een huur op van € 7.500 per jaar. Heb je een keuken van 200m2 dan kan dat oplopen tot € 50.000 per jaar. Deze bedragen zijn natuurlijk indicatief en zijn afhankelijk van zaken zoals locatie, uitrusting , het aantal dagen en tijden dat de keuken beschikbaar is, etc.

ShareThatKitchen zorgt voor betrouwbare partners, een heldere administratie, duidelijke contracten en goede afspraken over onder meer het gebruik van koel-, vries- en DKW opslag, schoonmaak, gebruik van keukenmaterialen en tijdige betaling van de huurpenningen. “Zorgeloos verhuren” noemen we dat.

Wij bieden met SharteThatKitchen de leden van de ONCE een uitgelezen mogelijkheid om in deze veranderende wereld te kunnen profiteren van de groei van delivery, take out, maaltijdboxen en ghost kitchen concepten. Bij interesse kunnen jullie contact opnemen met Jasper Kooijmans. Hij is de CCO van ShareThatKitchen en hij helpt jullie graag met het ontwikkelen van een succesvol verhuur concept. Hij is bereikbaar op jasper@sharethatkitchen.com of op 06-53681975.

Bekijk hier ook het recente artikel van Food Inspiration met ShareThatKitchen.