Naar de website

House of Lords

House of lords, culinary art through passion

House of Lords is een dynamisch cateringbedrijf. Wij organiseren persoonlijke en exclusieve catering en doen dit met passie. Passie voor eten en passie voor het vak. Het creëren, organiseren en uitvoeren van een volledige culinaire beleving van een intiem diner tot evenementen met foodtrucks, foodcorners, lifecooking op toplocaties behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden. Onze gasten staan altijd voorop. Aan hen willen wij de beste gastvrijheid en service geven. House of Lords catert van een intieme verjaardag borrel, vernissage, housewarming, welkomstparty tot huisconcert, filmpremière, productpresentatie, themafeest of gala-evenement.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet alleen de culinaire invulling, maar de gehele organisatie van uw evenement aan ons over te laten. Denk hierbij aan tenten, stoelen, tafels, de gehele stijlvolle aankleding. Maar denk ook aan het boeken van entertainment en het regelen van vergunningen. Wij vertalen jouw idee naar een inspirerend culinair evenement, zodat je ultiem kunt genieten van de ontmoeting met jouw gasten.
Korte communicatielijnen, creativiteit, integriteit met oog voor detail, dat is wat jij van ons kan verwachten. Wij opereren in een niche markt en onze gasten komen voornamelijk uit de publieke sector, het nationale en internationale bedrijfsleven, evenementenbeurzen en evenementenlocaties die de voorkeur geven aan hedendaagse culinaire, duurzame en maatschappelijk verantwoordelijke invulling.

Raymond Talsma en Leon Harinck / Eigenaar

Over ons

Leon Harinck

Koken op topniveau is Patron Cuisinier Leon Harinck niet vreemd. Hij sleepte twee keer de Gouden Pollepel in de wacht, en wel bij gerenommeerde restaurants als het Haagse Saur en de Wassenaarse Keuken van Waarde. Tevens bereidde hij lunches en diners voor clientèle in het politieke en bedrijfsleven en verzorgde kooklessen voor liefhebbers. Hij groeide op in Zeeland, hierdoor is het creëren van gerechten met zeevruchten hem aangeboren.

Reymond Talsma

Voor Maître d’Hôtel Raymond Talsma was het oorspronkelijke House of Lords bijna een tweede thuis, aangezien zijn vader Luc daar zo’n vijfentwintig jaar de scepter zwaaide. Raymond volgde zijn opleiding aan de befaamde hotelschool van Koksijde in België en werkte vervolgens in verschillende sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Hij was chef-kok bij de restaurants Stephanie en Beluga in Antwerpen en reisde de hele wereld over als maître d’hôtel bij de Holland-Amerika Lijn en bij Windstar Cruises. Daarna keerde hij terug naar Den Haag, waar zijn roots liggen.

‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen project

Onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid gaat verder dan het milieu. Duurzaam betekent ook veilig, eerlijk en transparant. We zijn ons bewust dat onze activiteiten gevolgen hebben voor mensen binnen en buiten het bedrijf en voor het klimaat en het milieu. Daarom is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geen project, maar een integrale werkwijze van House of Lords. Dit is terug te vinden in alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie en logistiek als voor HRM en in de toegankelijkheid voor iedereen.

Dutch Cuisine en Stichting Noordzeevis

House of Lords is ambassadeur van Dutch Cuisine en Stichting Noordzeevis. Het doel van Dutch Cuisine is om de Nederlandse eetcultuur en producten van eigen bodem, waaronder de Noordzee vis, op de kaart zetten. Een gezond en gevarieerd menu van eigen bodem is goed voor de mens én de aarde.

Eerlijke Producten

House of Lords maakt gebruik van de beste producten. Deze producten zijn seizoensgebonden en komen uit de streek. Op deze manier weten we de precieze herkomst van het product. De producten groeien onder natuurlijke omstandigheden; hier komen geen bestrijdingsmiddelen aan te pas. De maximale afstand die de streekgebonden producten afleggen voor House of Lords is maximaal 15 km.

Aan de kwaliteit van producten stellen we de hoogste eisen. Wij kopen uitsluitend vlees van het “Beter Leven” keurmerk met 2 of 3 sterren, vis die gevangen is buiten het paarseizoen en gezonde ingrediënten en producten zonder schadelijke E-nummers.

Minimale Voedselverspilling

Om voedselverspilling tegen te gaan, wordt de precieze hoeveelheid aan ingrediënten voor de bereiding van de gerechten ingekocht door onze koks. Het is daarom belangrijk dat we precies weten voor hoeveel mensen we moeten koken, en dat de juiste aantallen tijdig worden doorgegeven.

Snijafval wordt tot een minimum gereduceerd, door dit te verwerken in sauzen, crèmes en soepen. Vleesresten worden gebruikt om bouillon van te trekken en fond van te maken. Ook goede producten met kleine plekjes of misvormingen, worden verwerkt in onze gerechten. Deze zijn minder mooi voor de presentatie maar smaken net zo lekker!

Als er toch ingrediënten of gerechten overblijven, schenkt House of Lords dit aan Stichting “Vers en Vrij”. Deze stichting zet zich in tegen armoede en voedselverspilling. Een maal per dag worden overgebleven gerechten in een vitrinekoelkast in een buurtcentrum geplaatst, waar mensen die (tijdelijk) in zwaar weer zitten een verse maaltijd gratis af kunnen halen.

Dit is niet alleen duurzaam maar gaat ook voedselverspilling en armoede tegen.

Personeel in hun kracht

Op het gebied van exclusieve service willen wij ons graag onderscheiden. Vriendelijk en vakkundig personeel is daarbij belangrijk. Daarom wordt ons personeel intern en extern getraind, bieden we stageplaatsen met goede begeleiding aan, en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven dat iedereen met de juiste begeleiding en praktijkgerichte training een mooie baan kan vinden in de horeca. Betrokkenheid en bevlogenheid bereiken we door de motivatie te vergroten door talenten uit te lichten, autonomie, zingeving en meesterschap te verschaffen. Want werknemers die in hun kracht staan, zijn goud waard voor House of Lords!

‘Klassieke waarden en tradities’

De oorsprong van House of Lords gaat terug naar de jaren twintig van de vorige eeuw en is daardoor net zo Haags als het Binnenhof of het Lange Voorhout. Het begon als een chique restaurant aan de Lange Poten.

Achter de karakteristieke entreekoepel verpoosde zich de Haage chique, politieke elite en de top van het bedrijfsleven. Belangrijke politieke en zakelijke beslissingen werden hier genomen. In de Eerste Wereldoorlog viel het restaurant in de smaak bij de Engelse officieren. Zij bespraken hier strategische en soms ook persoonlijke kwesties. Hierdoor werd de naam van het restaurant in 1917 in House of Lords veranderd.

Het restaurant groeide uit tot een internationaal bekend Michelin-sterrenrestaurant en werd 25 jaar lang met bezieling geleid door Luc Talsma. Helaas moest het pand aan de Lange Poten in de jaren tachtig wijken voor de gebouwen van de Tweede Kamer.

Het huidige House of Lords zet de klassieke waarden en tradities voort in een eigentijds kader en voegt daarmee een hoofdstuk toe aan de rijke geschiedenis. Voor Maître d’Hôtel Raymond Talsma is het ook een persoonlijke missie: het is een eerbetoon aan zijn vader Luc. In het Louwman Museum, de thuisbasis van het huidige House of Lords, is de oorspronkelijke entreekoepel van het restaurant herbouwd.

Postbus 90468
2509 LL Den Haag

ONZE LEDEN

Word ook lid!

MAAK KENNIS MET ONZE LEDEN

Ons menu