30 augustus 2022

Hutten nieuwe VIP- en eventcateraar Johan Cruijff ArenA

Hutten Catering gaat in de Johan Cruijff ArenA alle VIP- en eventcatering verzorgen. Daarnaast gaan de nieuwe partners ‘de volgende stap zetten op het gebied van duurzaamheid.’

Binnen de nieuwe samenwerking tussen Hutten Catering en de Johan Cruijff ArenA is er een nieuw concept ontwikkeld: New Amsterdam Icons. Lennert Hogenes, commercieel directeur Meetings & Events van Hutten: “We gaan alle VIP- en eventgasten culinair verrassen met New Amsterdam Icons waar we gerenommeerde en jonge chefs de kans geven om zichzelf te presenteren binnen dit iconische stadion. Daarnaast zullen duurzaamheid en gastronomische innovatie op een creatieve manier verweven zijn.”

Daarbij gaat de ArenA als Living Lab fungeren, het stadion wordt dé plek waar duurzame en nieuwe voedselinnovaties worden ontwikkeld en getest. “Met Hutten gaan we de vele tienduizenden vip-gasten die de ArenA jaarlijks ontvangt een onvergetelijke, culinaire beleving laten ervaren. Innovatief, duurzaam én van de hoogste kwaliteit”, aldus Hidde Salverda, operationeel directeur Johan Cruijff ArenA.

Daarnaast wil de ArenA samen met Hutten vanaf 2024 een volledig CO2-neutrale VIP-catering realiseren. Dat moet onder andere gerealiseerd worden door verspilling en niet-herbruikbare verpakkingen uit te bannen en restproducten te hergebruiken. De focus ligt op meer duurzame, dagverse gerechten met een gezonde verhouding van dierlijk en plantaardig.

Ook gaan de twee nieuwe partners structureel samenwerken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen. Hutten heeft hier al ervaring mee. Zo werken in hun zorgbakkerij bakkers met een gehoorbeperking en heeft minimaal 50% van de medewerkers in De Verspillingsfabriek van Hutten een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ons menu